TENNISKIDS EN JUNIORENCOMPETITIE

De KNLTB organiseert twee keer per jaar een landelijke competitie voor jeugdspelers. De eerste vindt plaats in het voorjaar, de tweede in het najaar. Als je meespeelt in de competitie, speel je altijd op je eigen tennisniveau, ingedeeld volgens de kleuren van Tenniskids. Super leuk, want zo weet je altijd zeker dat je leuke wedstrijdjes kunt spelen. 

 

ROOD, ORANJE EN GROEN: KIA TENNISKIDS COMPETITIE

Voor de jongste kinderen is er de Kia Tenniskids competitie. Deze competitie is voor kinderen tot en met 12 jaar. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. In totaal doen ongeveer 25.000 kinderen mee aan de leukste competitie van het jaar! 

De Kia Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. Deze competities zijn gekoppeld aan de Tenniskids kleur waarin een kind speelt. In de Kia Tenniskids competitie spelen kinderen op zondagochtend een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt.

Voor de Kia Tenniskids competitie geldt dat ook kinderen die één jaar jonger of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijden mogen deelnemen aan de competitie. Daarnaast er leeftijdsdispensatie worden aangevraagd voor een jeugdspeler. Dispensatie kan worden aangevraagd voor zeer talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog.

Alle info staat op de KNLTB site

KNLTB JUNIORENCOMPETITIE

Ben je in de leeftijd 11 tot en met 17 jaar? Dan kun je meedoen aan de KNLTB Junioren competitie! Ongeveer 16.500 jeugdspelers doen ieder jaar mee aan deze competitie. Samen met jouw team bestaande uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je tijdens de competitie de strijd aan met teams van andere verenigingen.

De Junioren competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. Ook spelers die één jaar jonger of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd mogen deelnemen aan de competitie. Daarnaast kan jouw leraar leeftijdsdispensatie voor jou aanvragen. Dispensatie kan worden aangevraagd voor talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog en liever niet deelnemen aan de competitie waar zij volgens hun leeftijd in thuis horen.

Bij Ridderweide Tennis en Padel kun je zowel op zaterdag als zondag meespelen in de Juniorencompetitie. 

Junioren 11 t/m 14 zondag ca. 3 uur;
Jongens en meiden spelen door elkaar (4E-2D, 6 wedstrijden per team) 

Junioren 13 t/m 17 zondag hele dag;
a. Jongens (4JE-2JD, 6 wedstrijden per team)
b. Meiden (4ME-2MD, 6 wedstrijden per team)
c. Gemengd (2JE-2ME-2GD, 6 wedstrijden per team)
 
Junioren 13 t/m 17 zaterdag hele dag;
Gemengd (2JE-2ME-2GD, 6 wedstrijden per team)

Meer info is te vinden op de website van KNLTB.

 

Deelname aan de competitie kost € 10,- per deelnemer. 

Meer informatie of vragen kun je stellen via [email protected]