COMPETITIE

Ridderweide Tennis en Padel neemt deel aan de landelijke en regionale tennis- en padelcompetities van de KNLTB en organiseert in de winter een eigen interne laddercompetitie. Je kunt je samen met een team van minimaal vijf spelers inschrijven voor één of meerdere competities. Je speelt altijd tegen tegenstanders van hetzelfde niveau. Competitie spelen is ontzettend leerzaam omdat je veel wedstrijden speelt tegen verschillende tegenstanders. Bovendien is spelen in een competitieteam heel gezellig, ook dat is belangrijk! 

LET OP: De voorjaarscompetities zijn in 2021 niet doorgegaan door de Corona-maatregelen. In het najaar zal de Competitie 2021 worden gespeeld. 

 

We doen mee aan de Voorjaars- en Najaarscompetitie met teams op de vrijdagavond, zaterdag en zondag. Via de link KNLTB Voorjaarscompetitie kan je alle informatie over de Voorjaarstenniscompetitie vinden. Voor de vrijdagavondcompetitie worden door de KNLTB mogelijke scenario's uitgewerkt afhankelijk van de Coronamaatregelen, zoals bijvoorbeeld 'Om de week spelen'. Meer info daarover is te vinden in het nieuwsbericht op de KNLTB site

8/9 COMPETITIE TENNIS
Voor tennis starters is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor de 8/9 competitie op Zondag. Een 8/9 team bestaat uit 3 personen, wat het makkelijker maakt om een team te vormen. Bovendien mag het team willekeurig worden samengesteld uit dames en heren.

NIEUW: DINSDAG OF DONDERDAGOCHTEND DAMES DUBBEL TENNIS
Naast de vrijdagavond, zaterdag en zondagcompetitie is het in 2021 ook mogelijk om met een Dames Dubbel tennisteam in te schrijven voor de dinsdag of donderdagochtend.  

In de maanden van april tot en met september wordt er op de woensdagochtend een 55+ tenniscompetitie gehouden met clubs uit de regio. 

Voor de jeugd wordt ook een competitie georganiseerd. 

 

PADEL

Via deze link kan je meer informatie over de padelcompetitie vinden. 

NIEUW: TRIPLE DOUBLE COMPETITIE PADEL
Naast de reguliere voorjaarscompetitie Padel is er voor de Padel spelers ook de mogelijkheid deel te nemen aan de Triple Double competitie in april en mei. Klik hier voor informatie over Triple Double.

 

INSCHRIJVEN:
Inschrijven kan per e-mail naar [email protected]. Ons verzoek aan jullie is om de teamcaptain de e-mail te laten versturen. Graag duidelijk aangeven in de e-mail voor welke competitie soort jullie inschrijven en op welke dag / avond. Ridderweide doet mee aan de competities op vrijdag, zaterdag en zondag en met de Tennis Dames Dubbel op dinsdag en/of donderdagochtend. Inschrijven kan als team, een team dient uit minimaal 5 spelers te bestaan, voor de 8/9 competitie uit minimaal 3 spelers.

Het inschrijfgeld bedraagt:

  • Voor de competitieteams Tennis € 95,- per team. 
  • Voor de competitieteams Padel € 75,- per team.

De wedstrijdballen die je ontvangt voor aanvang van de competitie, blijven eigendom van jullie team na afloop van de competitie.
 
 
LOTING: Omdat er in het verleden regelmatig meer teams in hebben geschreven voor een competitiedag(deel) dan we konden plaatsen, is er een lotingsprocedure opgesteld. Bij over-inschrijving zal deze procedure worden toegepast. De lotingsprocedure sturen we je op verzoek toe.

 

Binnen de Ridderweide zijn er twee VCL's, (Vereniging Competitie Leider), te weten Michel Jonker en Gert-Wim Kreukniet. Heb je vragen? Stuur ze een mail via [email protected]