JEUGD

Ridderweide Tennis en Padel is een heel actieve vereniging voor jeugdleden. Al vanaf 4-jarige leeftijd kunnen kinderen tennissen bij onze vereniging. Via het speciale KNLTB-programma Tenniskids leren zelfs de allerkleinsten stap voor stap tennissen.

Voor alle jeugdleden, in alle leeftijdsgroepen en op alle niveaus worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd door de jeugdcommissie. Toernooitjes, een speciale Sinterklaas-toss, het Mini & Maxi-toernooi en natuurlijk de landelijke KIA Tenniskids en Juniorencompetities. 

 

WAT IS TENNISKIDS?

 

BLAUW, ROOD, ORANJE, GROEN EN GEEL

In vier categorie├źn kunnen kids het hele Tenniskids-programma van kleins af aan doorlopen. Vier kleuren brengen de vooruitgang in kaart. Bij iedere kleuren horen andere leeftijden, balsoorten en baangroottes. Hoe jonger en kleiner, hoe kleiner het speelveld is en hoe groter en zachter de bal.

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze kunnen dan op een volledig veld echte rally's spelen.

Hieronder zie je bij welke leeftijd welke speelsterkte en welke baansoort hoort. Kijk voor meer informatie op www.tenniskids.nl

KNLTB Ouderfolder Tenniskids.pdf