GELDERLANDER: BAL IN DE TRAMBAAN SLAAN

17 maart 2021


Vandaag in de Gelderlander!
 
Bal in de trambaan slaan
Op de tennisbanen van Ridderweide in Tiel heerst meer bedrijvigheid onder tennissers op leeftijd. ,,We mogen weer dubbelen, eindelijk”, valt Nico Hänschen met de deur in huis. ,,Ja, dat voelt goed. De laatste keer was medio oktober, bijna een halfjaar geleden. We zouden bijna vergeten hoe het is om een bal in de trambaan (de bredere belijning van een tennisbaan, red.) te slaan.”
 
,,Ik heb de laatste maanden enkelpartijtjes gespeeld en lessen gevolgd. Maar dubbelen, en zeker ook het sociale aspect ervan, is zó fijn. Maandagochtend keken met mij al veel die-hards even rond op het tennispark. Om met eigen ogen te zien hoe de banen erbij lagen, maar vooral nieuwsgierig naar hoe het met iedereen gaat.”
 
De animo om weer te spelen is groot, constateert Tielenaar Hänschen. ,,Een aantal is al gevaccineerd en voelt de ruimte om volop in beweging te komen. Je hoort ze al over de competitie. Dat moet straks toch kunnen, als we voorzichtig zijn. Laten we dat hopen, het zou mooi zijn. Maar dat we elkaar weer zien met al die coronakapsels en opvallend weinig coronakilo’s geeft zoveel vreugde, het bruist van alle kanten. Hier hebben we naar uitgekeken.”
 
Kijk voor het volledige artikel
 

Nieuwscategorieën