Najaarscompetitie

Je kunt je weer inschrijven voor de najaarscompetitie! Inschrijven is mogelijk tot en met 15 juni 2018.

 

De najaarscompetitie van de KNLTB is ook bij LTV de Ridderweide niet meer weg te denken. Net als in het voorjaar staat deze competitie in het teken van spannende wedstrijden en sportiviteit. Deelnemen kan in teamverband in verschillende klasses, speelvormen en op verschillende dagen. Op deze pagina vindt je alle belangrijke info over de najaarscompetitie 2018.

 

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar competitie@ridderweide.nl 

Deelnamemogelijkheden

Donderdagmorgen Dames dubbel  17+ 4DD 
Vrijdag  Dames dubbel  50+ 4DD 
Vrijdag  Gemengd dubbel  50+ DD-HD-2GD
Vrijdag  Heren dubbel  50+ 4HD
Vrijdagavond Gemengd dubbel  17+ DD-HD-2GD 
Vrijdagavond  Gemengd dubbel  35+ DD-HD-2GD
Vrijdagavond  Heren dubbel  17+ 4HD 
Vrijdagavond  Heren dubbel  35+ 4HD
Vrijdagavond  Dames dubbel  17+ 4DD
Vrijdagavond  Dames dubbel  35+ 4DD
Zaterdag  Heren  17+ 4HE-2HD
Zaterdag  Heren  17+ 2HE-3HD
Zaterdag Heren dubbel  17+ 4HD
Zaterdag Dames  17+ 4DE-2DD
Zaterdag  Dames  17+ 2DE-3DD
Zaterdag Dames dubbel  17+ 4DD
Zaterdag Gemengd  17+ DE-HE-GD-DD-HD
Zaterdag  Gemengd dubbel  17+ DD-HD-2GD
Zondag Gemengd  DE-HE-GD-DD-HD
Zondag  Heren  4HE-2HD
Zondag  Heren  35+ 2HE-3HD
Zondag  Dames 4DE-2DD
Zondag  Dames  35+ 2DE-3DD
Zondagmiddag  8&9-competitie  2 dubbels  

 

SPEELDATA

De najaarscompetitie wordt in zeven speelrondes gespeeld in september en oktober. Download hieronder het overzicht van alle speeldata.

Download
Data Najaarscompetitie 2018.pdf
Adobe Acrobat document 36.5 KB

Kosten

Deelname kost per 'regulier' team € 90,-. 

Deelname aan de 8&9-competitie kost € 75,- per team of € 15,- als je je individueel inschrijft.

Je ontvangt van ons wedstrijdballen voor de thuiswedstrijden. Die ballen mag je team na afloop houden.

 

Let op: je ontvangt direct na je inschrijving de betaalinstructies op je scherm. Je ontvangt die niet per e-mail.

Meer info over de 8&9-competitie

De 8&9-competitie is speciaal voor tennissers met speelsterkte 8 en 9. Een ideale competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen met speelsterkte 8 en 9 die al een poosje tennissen maar nog nooit competitie hebben gespeeld. In deze nieuwe competitie maak je op een aangename en gezellige manier kennis maken met het spelen van competitie. De resultaten tellen niet mee voor jouw rating. Iedereen speelt in deze competitie op zijn/haar eigen niveau: de eerste klasse voor de 8 en 9 tennissers die al een poosje tennissen en de tweede klasse voor de echte beginners.

 

Voor deze competitie kun je per team maar ook als individu inschrijven (als je bijvoorbeeld geen team compleet kunt krijgen). In dat laatste geval zal de competitieleiding een team/teams samenstellen. De competitie wordt gespeeld op 7 zondagavonden in april, mei en juni. Tijdens een competitiedag worden er twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het voorkomen dat twee dames spelen tegen een heer en een dame.

 

Voor deze competitie geldt ‘Compact Spelen’, waardoor de partijen gemiddeld ongeveer 1.15 uur duren. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand (de ploeg die op 40-40 een punt maakt heeft de game gewonnen). In het geval van een derde set wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) gespeeld in plaats van een volledige derde set.

BARDIENST

Ook tijdens de zomeravondcompetitie 2018 moeten de teams zelf de bardienst verzorgen. Dit betekent dat jouw team moet zorgen dat er een vaste barbezetting is, als er op de dag dat jouw team wordt ingedeeld, bardienst gedaan moet worden. Je dient dan dus 1 extra speler in te plannen op deze dag(deel). Op deze manier is de bar altijd bezet met één duidelijk aanspreekpunt vanuit jouw team.

Loting

Het kan zijn dat er meer teams van de Ridderweide zich aanmelden dan we van de KNLTB mogen inschrijven. Als dat gebeurt, zullen we in de week van 4 december gaan loten. Daarvoor is een speciale procedure opgesteld, zodat alles zo eerlijk mogelijk verloopt. Download hieronder een uitleg van de lotingsprocedure.

Inschrijven

Je kunt je tot en met 15 juni 2018 inschrijven voor de najaarscompetitie 2018 door dit formulier in te vullen. Je kunt via dit formulier acht spelers inschrijven. Bestaat jullie team uit meer spelers? Noteer de extra namen en nummer dan in het opmerkingenveld.  Betalingen moeten uiterlijk 4 december 2017 zijn ontvangen. 

 

Een competitieteam moet uit minimaal 5 spelers bestaan. Uitzondering is inschrijving voor de 8&9-competitie; daarvoor kun je je ook individueel aanmelden.

 

LET OP! Nadat je op verzenden klikt verschijnen de bevestiging en de betalingsgegevens hieronder. Klik dit scherm niet weg, maar sla de gegevens op. Je ontvangt de gegevens NIET per email.